Barcelona, Espanya
1Round Remaining 35 days
Received
€ 256
Minimum
€ 7.788
Optimum
€ 15.155
6 Backers
Matchfunding Agents
match invests
Fabra i Coats
Invested: € 0 of € 2.000
Contributing € 10
Aportació entusiasta

Agraïment. Sortirà el teu nom en un llistat destacat a la pàgina web.

Cofinançar aquest import et costarà finalment 2 € . Implicant-te i comprometent-te amb projectes a Goteo desgraves entre un 35% i un 80% de l'import de la teva donació. (Desgravació del 35% a partir de 151 € - 80% persona física fins als 150 €) https://ca.goteo.org/calculadora-fiscal

 • Aquesta recompensa no inclou l'àpat a Taús.

> 00 Backers
Contributing € 26
Cultural Taús' Smells
 1. Vols connectar creativament amb la natura d'una manera sincera i amb el sentit de l'olfacte? El taller et proporcionarà eines a través de la teva natura biològica i amb l'espai cultural que envolta Taús; hi passejarem mentre l’ensumem. Cultural Taús' Smells és un entrenament per a reparar l’olfacció, per qui ha perdut o encara no ha recuperat l’olfacte després d’una malaltia, per a conferenciants o persones que treballen amb la veu, per a qui creu que les pràctiques culturals li milloren el seu estat de benestar emocional i físic, o per a qui vol veure el món des d’una altra perspectiva, tothom és benvingut.

(Activitat a realitzar-se el dissabte 14 de maig pel matí; ens trobarem a Cal Rossa a les 11:00 h.)

 1. Una pràctica bossa de roba (totebag).
 • Aquesta recompensa no inclou l'àpat a Taús.

L'hora pot variar segons la quantitat de cofinançadors per gestionar els grups reduïts i d'aquesta manera gaudir més de l'activitat, però sobretot per les mesures de seguretat sanitària COVID-19.

Cofinançar aquest import et costarà finalment 5'20 €. Implicant-te i comprometent-te amb projectes a Goteo desgraves entre un 35% i un 80% de l'import de la teva donació (Desgravació del 35% a partir de 151 € - 80% persona física fins als 150 €) https://ca.goteo.org/calculadora-fiscal

> 01 Backers
Contributing € 50
Smellsmap Sant Andreu

Aquesta compensació tindrà lloc el dissabte 28 de maig del 2022 amb motiu de la jornada de presentació a la Fabra i Coats, Fàbrica de Creació de Barcelona del SOLC Festival · Bioart Society.

 1. El taller et proporcionarà eines a través de la teva natura biològica; passejarem pel barri de Sant Andreu mentre l'ensumem; Smellsmap Sant Andreu és un entrenament per a reparar l’olfacció, per qui ha perdut o encara no ha recuperat l’olfacte després d’una malaltia, per a conferenciants o persones que treballen amb la veu, per a qui creu que les pràctiques culturals li milloren el seu estat de benestar emocional i físic, o per a qui vol veure el món des d’una altra perspectiva, tothom és benvingut.

 2. Un Llibre: Al sol que bat la penya (2017), Col·lecció Poesia Hedra, 1a edició, amb la col·laboració d’Editorial Andorra. Una publicació de haikus, una enumeració d’instants sublims que travessa la primavera i l’estiu, un recull de seccions distintes d’una sèrie circular unitària. S’hi apleguen peces ordenades en funció de la successió temporal, observacions circumscrites a l’àmbit geogràfic del sector septentrional de la vall de la Valira del Nord.

 3. Una pràctica bossa de roba (totebag).

Es concretaran les hores i punts d'acollida doncs poden variar segons la quantitat de cofinançadors, s'han de gestionar els grups reduïts i d'aquesta manera gaudir més de l'activitat, però sobretot per les mesures de seguretat sanitària COVID-19.

 • Aquesta recompensa no inclouen àpats.

Cofinançar aquest import et costarà finalment 10 €. Implicant-te i comprometent-te amb projectes a Goteo desgraves entre un 35% i un 80% de l'import de la teva donació.(Desgravació del 35% a partir de 151 € - 80% persona física fins als 150 €) https://ca.goteo.org/calculadora-fiscal

> 03 Backers
Contributing € 60
L'accessibilitat universal del SOLC Festival · Bioart Society

Jornada matinal de treball. Lloc: Fabra i Coats Centre de Creació Contemporània, Barcelona. Dia a concretar: principis de juny 2022.

Tothom hi és convidat!, i en especial els següents col·lectius: persones amb una discapacitat, tècnics d'associacions, institucions i corporacions.

Per què el SOLC Festival sigui en el futur un esdeveniment que inclogui la "cadena d'accessibilitat" i esdevingui plenament universal per a tota la població. Una proposta per poder formar part del grup d'espais i ciutats patrimonials i accessibles europeus.
La cultura és per a tothom o no serà mai transformadora!
La característica del festival i les passejades per un espai rural fan que sigui d'especial complexitat per l'accessibilitat, alhora un repte perquè aporta eines i continguts per a la comunicació fàcil i directe.
Un laboratori i unes dinàmiques grupals per reflexionar-hi i fixant-nos especialment en la biologia dels éssers humans i no humans.

Els artistes/investigadors/activistes seleccionats en el SOLC Festival · Bioart Society hauran de reflexionar, parlar i activar una inclusió en l’obra proposada.

 1. El cofinançament inclou un Llibre: Al sol que bat la penya (2017), Col·lecció Poesia Hedra, 1a edició, amb la col·laboració d’Editorial Andorra. Una publicació de haikus, una enumeració d’instants sublims que travessa la primavera i l’estiu, un recull de seccions distintes d’una sèrie circular unitària. S’hi apleguen peces ordenades en funció de la successió temporal, observacions circumscrites a l’àmbit geogràfic del sector septentrional de la vall de la Valira del Nord.

 2. Una pràctica bossa de roba (totebag).

 • Aquesta recompensa no inclouen àpats.

Cofinançar aquest import et costarà finalment 12 €. Implicant-te i comprometent-te amb projectes a Goteo desgraves entre un 35% i un 80% de l'import de la teva donació.(Desgravació del 35% a partir de 151 € - 80% persona física fins als 150 €) https://ca.goteo.org/calculadora-fiscal.

> 00 Backers
Contributing € 120
Smellsmap Sant Andreu + Fotografia exclusiva amb signatura

Aquesta compensació tindrà lloc amb motiu de la jornada de presentació a la Fabra i Coats, Fàbrica de Creació de Barcelona del SOLC Festival · Bioart Society, el dissabte dia 28 de maig del 2022.

 1. Workshop: un taller i passejada pel barri de Sant Andreu mentre l'ensumem; Smellsmap Sant Andreu és un entrenament per a reparar l’olfacció, per qui ha perdut o encara no ha recuperat l’olfacte després d’una malaltia, per a conferenciants o persones que treballen amb la veu, per a qui creu que les pràctiques culturals li milloren el seu estat de benestar emocional i físic, o per a qui vol veure el món des d’una altra perspectiva, tothom és benvingut. Es realitzaran diferents grups si es passen dels 15 cofinançadors.

2. Una fotografia, grandària D3, signada per l'artista escollit pel cofinançador; s'atorgarà in-situ i en persona pel mateix artista/investigador/activista als cofinançadors.

3. Un Llibre: Al sol que bat la penya (2017), Col·lecció Poesia Hedra, 1a edició, amb la col·laboració d’Editorial Andorra. Una publicació de haikus, una enumeració d’instants sublims que travessa la primavera i l’estiu, un recull de seccions distintes d’una sèrie circular unitària. S’hi apleguen peces ordenades en funció de la successió temporal, observacions circumscrites a l’àmbit geogràfic del sector septentrional de la vall de la Valira del Nord.

 1. Una pràctica bossa de roba (totebag).
 • Aquesta recompensa no inclouen àpats.

Cofinançar aquest import et costarà finalment 24 €. Implicant-te i comprometent-te amb projectes a Goteo desgraves entre un 35% i un 80% de l'import de la teva donació.* (Desgravació del 35% a partir de 151 € - 80% persona física fins als 150 €) https://ca.goteo.org/calculadora-fiscal

> 00 Backers
Contributing € 800
Amics del SOLC Festival · Bioart Society
 1. Logos que es visibilitzaran a totes les publicacions i a la presentació a la Fabra i Coats, Fàbrica de Creació de Barcelona.

 2. El teu logo d'agraïment i descripció de l'Amic a la nostra web i xarxes socials del SOLC Festival · Bioat Society.

 3. Assistència al workshop Cultural Taús' Smells.

 4. Assistència al workshop Smellsmap Sant Andreu.

 5. Assistència a la jornada L'accessibilitat universal del SOLC Festival · Bioart Society

 6. Una fotografia grandària D3 signada per un dels artistes i escollit per l’Amic cofinançador; s'atorgarà in-situ i en persona pel mateix artista/investigador/activista.

 7. Aquesta recompensa inclou l'àpat del dissabte a Taús de la festa/presentació (fins a 4 pax per Amic).

 8. Un Llibre: El moble a Andorra (2003), de Sergi Mas, artista-artesà; Col·lecció Art, amb la col·laboració d’Editorial Andorra. Edició parla de l’art del treball de la fusta a Andorra, de tota la gamma del mobiliari, des del senzill bressol, passant per les caixes de núvia, fins a les sòlides i gegantines taules pairals, entre altres. El llibre és bàsicament visual. Els més de cinc-cents dibuixos sobre el moble domèstic, eclesiàstic, oficial... són d’una gran bellesa.

Cofinançar aquest import et costarà finalment 520 €. Implicant-te i comprometent-te amb projectes a Goteo desgraves entre un 35% i un 80% de l'import de la teva donació.* (Desgravació del 35% a partir de 151 € - 80% persona física fins al 150 €) https://ca.goteo.org/calculadora-fiscal

> 00 Backers
Contributing € 4.000
Patrocinadors oficials
 1. Logos que es visibilitzaran a totes les publicacions i a la presentació a la Fabra i Coats, Fàbrica de Creació de Barcelona.

 2. El teu logo d'agraïment i descripció del/s patrons a la nostra web i xarxes socials del SOLC Festival · Bioart Society.

 3. Jornada exclusiva a Taús pel/s patrons el divendres dia 13 de maig del 2022;
  inclou:

  • workshop Cultural Taús' Smells,
  • dinar amb productes Km 0,
   - passejada exclusiva amb els artistes on s'explicarà el procés creatiu;
  • cloenda.
 4. Workshop exclusiu del Smellsmap Sant Andreu (a concretar dia i hora)

 5. Assistència a la jornada L'accessibilitat universal del SOLC Festival · Bioart Society

 6. Fotografia/es signada/es pels artistes de la grandària i qualitat escollida pel patrocinador; s'atorgarà in-situ i en persona pel mateix artista/investigador/activista.

 7. Un Llibre: El moble a Andorra (2003), de Sergi Mas, artista-artesà; Col·lecció Art, amb la col·laboració d’Editorial Andorra. Edició parla de l’art del treball de la fusta a Andorra, de tota la gamma del mobiliari, des del senzill bressol, passant per les caixes de núvia, fins a les sòlides i gegantines taules pairals, entre altres. El llibre és bàsicament visual. Els més de cinc-cents dibuixos sobre el moble domèstic, eclesiàstic, oficial... són d’una gran bellesa.

Cofinançar aquest import et costarà finalment 2600 €. Implicant-te i comprometent-te amb projectes a Goteo desgraves entre un 35% i un 80% de l'import de la teva donació.(Desgravació del 35% a partir de 151 € - 80% persona física fins als 150 €) https://ca.goteo.org/calculadora-fiscal

> 00 Backers

About this project

Prácticas artísticas contemporáneas, biológicas y rurales
Infrastructure Minimum Optimum
Manutenció SOLC Festival a Cal Rossa de Taús.
1. Ens cal un mínim per alimentar-nos i dormir. Som 4 tècnics Son 5 artistes/investigadors (Inclòs 4.8 % Goteo i 6% PayPal) Aportar desgrava: Implicant-te i comprometent-te amb projectes a Goteo desgraves entre un 35% i un 80% de l'import de la teva donació. https://ca.goteo.org/calculadora-fiscal
€ 2.662
Lloguer Monovolum
Ens cal un cotxe/monovolum per poder desplaçar-nos pel territori i per si hi ha qualsevol imprevist. El lloc de Taús és lluny i indòmit; ideal per crear, pensar i reflexionar. (Inclòs 4.8 % Goteo i 6% PayPal) Aportar desgrava: Implicant-te i comprometent-te amb projectes a Goteo desgraves entre un 35% i un 80% de l'import de la teva donació. https://ca.goteo.org/calculadora-fiscal (El preu pot variar lleugerament al 2022)
€ 770
Arç Cooperativa d'assegurances
Cal una assegurança de responsabilitat civil durant el Festival Inclòs 4.8 % Goteo i 6% PayPal Aportar desgrava: Implicant-te i comprometent-te amb projectes a Goteo desgraves entre un 35% i un 80% de l'import de la teva donació. https://ca.goteo.org/calculadora-fiscal (La prima pot variar el 2022).
€ 315
Impressions fotogràfiques, bosses de regal ecològica, despeses web
Cal aquesta despesa perquè no treure-la de cap despesa imprescindible.
€ 550
Task Minimum Optimum
Compensació a tècnics i artistes/investigadors/activistes de la I Edició del SOLC Festival · Bioart Society
La cultura i en especial les seves pràctiques tenen un cost. En aquesta I Edició del Festival preveiem un mínim compensatori perquè no tingui cap cost per part dels tècnics i creadors. No són honoraris. Inclòs 4.8 % Goteo i 6% PayPal Aportar desgrava: Implicant-te i comprometent-te amb projectes a Goteo desgraves entre un 35% i un 80% de l'import de la teva donació. https://ca.goteo.org/calculadora-fiscal
€ 3.491
Compensacions més dignes a tècnics i artistes/investigadors/activistes de la I Edició del SOLC Festival · Bioart Society
Entenem, tanmateix, que el cost d'un Festival és molt més elevat, però la convocatòria del matchfunding - canalFIC! és ideal com oportunitat per la I Edició. Així, la subvenció de l'OSIC que volem demanar amb dos anys de justificació és molt més elevada. Inclòs 4.8 % Goteo i 6% PayPal Aportar desgrava: Implicant-te i comprometent-te amb projectes a Goteo desgraves entre un 35% i un 80% de l'import de la teva donació. https://ca.goteo.org/calculadora-fiscal
€ 7.367
Total € 7.788 € 15.155
Necessary
Supplemental

General information

Primera edición del SOLC Festival · Bioart Society en un espacio rural y con unas herramientas poderosas: tus sentidos y tus emociones.

El Festival conecta la creación de las prácticas artísticas contemporáneas con las personas y el ambiente, con seres humanos y no humanos y con los objetos del recuerdo que nos emocionan, con la memoria viva, con nuestros episodios de vida. Un hilo conductor que nos une y nos transforma como comunidades resilientes.

Una fiesta de las artes, las acciones y la investigación que quiere trazar la línea siempre mutante entre las formas urbanas y rurales, una oportunidad para acreditar las narrativas y experiencias entre una y la otra, una rendija que ya se está llenando de imaginarios y de realidades, un espacio que ya no es binario.

El SOLC Festival · Bioart Society se desarrollará en forma de cuatro horizontes:

 • una estancia en Taús para debatir y visibilizar las prácticas alrededor del Bioart, este inseparable del principio social no antropocéntrico, Society: la nuestro relación de grupo con los humanos, no-humanos y objetos emocionales -. Un encuentro entre artistas, investigadores y activistas;

 • el Festival es también una jornada de descubrimiento por un público activo con los workshops que preparamos;

 • y es por encima de todo, una presentación in-situ de los trabajos realizados expresamente por el ambiente de Taús y que también tendremos ocasión de ver a la Fabra i Coats: Fàbrica de Creació de Barcelona;

 • finalmente y como perspectiva de equidad y de accesibilidad, es un momento singular para reflexionar comúnmente - como punto de partida -, sobre la no exclusión de las personas con discapacidad en un entorno singular: una actividad cultural que se lleva a cabo en un espacio rural.

Description of the project. Main features, strengths and differentials.

El SOLC Festival · Bioart Society adquiere sentido cuando se lleva a cabo en un espacio rural como es lo del pueblo de Taús, entre el Pallars Sobirà y el Alt Urgell; el viernes 13 de mayo del 2022 trabajaremos con los creadores y el 14 haremos una presentación con público. Pero porque el Festival se amplifique y se traduzca significativamente, unos días más tarde nos veremos en el marco de la Fabra I Coats - Centre de Creació Contemporània de Barcelona para conocer el proyecto desde el espacio urbano.

Cuando la primavera estalla podrás pasar un día en familia y amigos experimentando y descubriendo la rama y la estrategia que singulariza al SOLC Festival, el Bioart con su especialidad que la distingue, Society. Unas materias, corrientes y prácticas que trabajan para la creación de objetos, acciones, procesos, performativas y ensayos híbridos de expresión creativa de las artes, las ciencias sociales, ambientales, biológicas y biotecnológicas, un cruce de unidades ecológicas y colaborativas que nos harán reconsiderar la condición humana y la relación que tenemos con los seres no-humanos vivos y, porque no con los no vivos?, sí, con estos también establecemos relaciones emocionales re-significativas, pasando a ser sujetos y no objetos; así a todo ellos, los tendríamos que contemplar y reconocer definitivamente dejando atrás la perspectiva antropocéntrica.

Un acontecimiento que pretende favorecer y valorar el trabajo de los artistas/investigadores/activistas que habrán estado gestando una obra creativa mucho antes del Festival; además y porque todo el mundo las pueda disfrutar nos las presentarán en un paseo espectacular por los entornos de Taús. También tendrás ocasión de realizar un workshop y degustar en comunidad los sabores de la cocina contemporánea de Cal Rossa.

Pero por quien no habréis podido disfrutar del día preparamos una presentación pública y abierta a la Fàbrica de Creació, Fabra i Coats de Barcelona, con la presencia de los artistas/investigadores/activistas, también de los habitantes y agentes culturales de Taús y del territorio implicados en el Festival. Habrá también justo antes de la sesión un paseo por el barrio de San Andreu, un workshop Smell and Bioart Society.

Why this is important

Una propuesta que va dirigida a la población nacional y local, también interregionales; el SOLC Festival · Bioart Society es una oportunidad para entender, experimentar e imaginar propuestas de futuro gracias a la comunidad de las personas que trabajamos desde las prácticas artísticas, desde la gestión cultural y desde la investigación de las ciencias sociales, tecnológicas, biológicas y ambientales. SOLC Festival · Bioart Society, quiere desarrollar, producir y facilitar actividades conectando y transfiriendo conocimientos entre todos estos profesionales de la poética, la ecología, las ciencias de la vida, la comunicación y la tecnología; [*des]dibujar disciplinas para sumar es uno de los objetivos del SOLC Festival. Es un laboratorio creativo y plataforma para el arte, la ciencia y la sociedad; una mirada desde los Objetivos de Desarrollo y Sostenibilidad, ODS. Un momento para preguntarse qué es el que podemos aportar todos nosotros por el desarrollo de las sociedades de una manera sostenible y no distópica.

El SOLC Festival · Bioart Society pretende también ser un espacio focalizado a la diversidad de las personas, para su inclusión. Un momento para la comprensión inteligible del entorno gracias al diseño y la mediación; de la accesibilidad. Porque son ellos y ellas también quién nos dotan de las pautas por la comprensión que va más allá de los sentidos, abriendo la percepción y la cognición. Ellos y ellas son los referentes para crear, a medio plazo, un Festival totalmente accesible y universal.

Y es por supuesto un momento para interrogarnos sobre nuestra salud y bienestar, por este motivo SOLC Festival · Bioart Society pone incapié en una nueva y creciente herramienta para las personas: Artes in Health. Un entrenamiento para quien cree que las prácticas culturales le mejoran su estado de bienestar emocional y físico; por qué ver el mundo desde otra perspectiva también nos reconforta por una práctica cotidiana más sostenible.

Con relación a los protagonistas: los artistas/investigadores/activistas, tendrán la oportunidad de trabajar, desarrollar y difundir su obra dentro de una comunidad cultural de alto rendimiento. El SOLC Festival · Bioart Society es un eje transversal por [des]limitar las disciplinas y sus prácticas profesionales, también los límites de las artes, de las ciencias sociales, de la biología y la tecnología, esto es: performativas, objetos y artefactos, narraciones con los sentidos, presentaciones de investigaciones ambientales desde la acción y la tecnología, texturas de la natura, danza y movimiento, el sonido y la música, artes biológicas y tecnos… ; un vehículo, una situación que sugiere y nos inspira como apertura para la experimentación sensitiva, social y tecnológica, hasta llegar a la biológica y así devolver al que es social y común. Para debatir entre el arte y la ciencia, los materiales, las técnicas, la seguridad y la políticas, la biopolítica y la ética mediante trabajos prácticos.

Team and experience

Somos tres profesionales, somos un equipo; somos cuatro si sumamos la responsable del centro neurálgico en Taús.

Meritxell Virgilio es la curadora, quien lidera y promueve la idea, responsable y coordinadora del SOLC Festival · Bioart Society.
El verano 2019 gana la Residencia a la Fabra I Coats - Fàbrica de Creació de BarcelonaFiC: Cd’AC/FdC, con el proyecto artístico Osmologies de la entidad cultural *Omuses. Desde la práctica forma parte del marco creativo Bioart Society, y es por este motivo que emprende el proyecto coral SOLC Festival contando con la participación del siguiente equipo:

Patricia Garcia Cordova: Comunicación, es recientemente graduada en Comunicación e Industrias Culturales por la Universitat de Barcelona. Ha trabajado en el Departamento de Público de la productora televisiva *Gestmusic, donde hay gestionando la asistencia del público de las grabaciones de varios programas y llevando a cabo las tareas de comunicación del departamento. Proactiva y resolutiva; música y con sensibilidad estética. Social media, producción multimedia (fotografía, video, edición y montaje), redacción.

Daniela Longobardi curadoria y producción: es Licenciada en arquitectura, ha cursado el Máster en Gestión del Patrimonio Cultural y Museología de la UB. Colabora con varias empresas e instituciones culturales. Ha coordinado y gestionado proyectos culturales y comisariado proyectos museográficos, así como la exposición "Basura_Memoria, tejer relaciones en tiempos de emergencia" en el Centro Cultural Albareda, la exposición "Selfies! Del autorretrato al microrrelato" para el MUEC de Barcelona. En el ámbito de "Las caras de Barcelona" del MUEC de Barcelona ha dinamizado su colección permanente; por el mismo museo, con la entidad Omuses ha colaborado en el proyecto museográfico "Las Pervivencias Olfativas en BCN". En el 2021 a la Lealtad Santsenca de Barcelona y en el marco del festival de las periferias "IPER festival" organizado por el Museo RIF de Roma, organiza y coordina las jornadas "Habitar la ciudad: un diálogo entre Barcelona y Roma". En el 2015, impulsó la creación de la Asociación de Gestores del Patrimonio Cultural de Cataluña, por el cual ha gestionado proyectos culturales y museográficos.

Cal Rossa de Taús: ecoturismo: www.calrossa.com Proyecto familiar de turismo rural y desarrollo local creado bajo el valor de la sostenibilidad; creciente y avanzando para dar vida en el territorio. Todos estos motivos son suficientes para apoyar a la propuesta SOLC Festival · Bioart Society; además, su vinculación al patrimonio material e inmaterial de Taús lleva a Cal Rossa a ser el espacio y centro neurálgico ideal. Colabora con el chef Gabi de Cuberes, cocina ecológica que la definiríamos como de temporada, de proximidad y contemporánea.

Social commitment