Volem que el Bruc neixi a casa

  • Location Colonia Güell, España
Finished 29 / 05 / 2018
Funded!
Received
€ 2.890
Minimum
€ 2.420
Optimum
€ 3.000
70 Backers

Contributing € 5

Una xapa de l'EntreMares i el nostre etern agraïment

Per tu segurament 5€ no són gran cosa, per nosaltres és un granet d'arena que ens permetrà complir el nostre somni, és per això que mereix un agraïment especial i una petita recompensa.

> 03 Backers

Contributing € 10

Tote Bag i xapa de l'EntreMares

Per tu segurament 10€ no són gran cosa, per nosaltres és un granet d'arena que ens permetrà complir el nostre somni, és per això que mereix un agraïment especial i una petita recompensa.

> 04 Backers

Contributing € 15

Pack de 10 tovalloletes de bambú

La meravellosa Gemma Guillamón, de Porteo Natural, ens dóna un pack de tovalloletes orgàniques de bambú, per a tot tipus d'usos.. No les trobareu a un preu inferior! Aprofiteu aquesta ocasió i així ens ajudeu!

www.porteonatural.com

> 01 Backers

Contributing € 15

Collaret de lactància de Miss Trocitos i Tote Bag de l'EntreMares

L'Esther, de MIss Trocitos ( la podeu seguir a fb i instagram) fa unes coses precioses, entre elles aquests collarets de lactància, fets amb silicona alimentària lliure de tòxics, cotó 100% i fusta sense tractar. A més, et regalo una tote bag amb el logo de l'EntreMares. I tindràs també el nostre infinit agraïment.

fb: @misstrocitos
instagram: @miss_trocitos

> 06 Backers

Contributing € 20

Tira de xumet i bossa multiusos de Siu- Siu Handmade

La Clara, de Siu-Siu, fa unes coses a mà preciosíssimes, i ens cedeix per la campanya les tires de xumet i bosses per a portar el que vulgueu, roba de recanvi, tovalloetes, joguines, etc... Teles precioses i cosit tot a mà i amb molt d'amor.

> 05 Backers

Contributing € 20

Plaça a qualsevol taller que s'imparteixi a l'EntreMares ( menys els tallers de Matriusques)

A l'EntreMares, regularment impartim tallers de temàtiques relacionades amb la maternitat i la criança. Si agafes aquesta recompensa, tindràs una plaça al taller que escullis, per a dues persones adultes i un bebè. Aquest val no caduca.

> 05 Backers

Contributing € 25

Collaret de Lactància+ Mossegador de Miss Trocitos i Tote Bag de l'EntreMares

L'Esther, de Miss Trocitos ( la podeu seguir a fb i instagram) fa unes coses precioses, entre elles aquests collarets de lactància i els mossegadors, fets amb silicona alimentària lliure de tòxics, cotó 100% i fusta sense tractar. A més, et regalo una tote bag amb el logo de l'EntreMares. I tindràs també el nostre infinit agraïment.
fb: @misstrocitos
instagram: @miss_trocitos

> 01 Backers

Contributing € 30

Visita d'una hora amb l'Alba Núñez, la fisioterapeuta de l'EntreMares.

L' Alba és la fisioterapeuta del centre i ens cedeix també algunes sessions de fisioteràpia i/o una consulta de sòl pèlvic ( 1/2h) a qui agafi aquesta opció de recompensa.

> 04 Backers

Contributing € 30

Taller " Les veus que hi ha dins una mare", impartit per Matriusques, dones, mares i famílies.

Una plaça en aquest taller de 3 hores apoximadament on es tracten emocions com la ràbia, la por, la pena, etc... a través de tècniques de mindfulness. Taller impartit per Matriusques, dones, mares i famílies. Terapeutes especialitzades en maternitat.
https://matriusques.com/

> 01 Backers

Contributing € 32

Un mes de ioga per a embarassades, ioga amb mares i nadons o abdominals hipopressius, amb i sense nadons.

Vols provar durant un mes sense compromís alguna d'aquestes classes? A l'EntreMares en fem, en diferents horaris. Per tu o per algú que coneguis que hi pugui estar interessat/da.

> 10 Backers

Contributing € 35

Fular elàstic Boba Wrap

La meravellosa Gemma Guillamón, de Porteo Natural, ens dóna un fular elàstic per a portejar els vostres nadons. No el trobareu a un preu inferior si no és de segona mà! Aprofiteu aquesta ocasió i així ens ajudeu!

www.porteonatural.com

> 01 Backers

Contributing € 35

Curs de "Maternitat plena. Mindfundless per a mares i pares". Impartit per Matriusques, dones, mares i famílies. ( 3 hores)

Un curs de 3 hores per a pares i mares, impartit per Matriusques, dones, mares i famílies. Terapeutes especialitzades en maternitat.
https://matriusques.com/

> 00 Backers

Contributing € 40

Dues sessions d'acupuntura a càrrec de La Flor dela Vida Matronas

Les meravelloses Chiara i Gaia Capece, a part de ser les llevadores que ens acompanyaran al naixement del Bruc, són acupuntores i ens han ofert dues sessions d'acupuntura per afegir a les recompenses :)

> 02 Backers

Contributing € 50

Sessió de Belly painting ( pinta panxes) per a embarassades. Per Belén Doula Barcelona

La meva amiga i gran doula, pinta panxes, entre moltes altres coses, i ens dóna una sessió per a una embarassada que vulgui pintar-se la panxona. Jo m'encarrego de fer-vos les fotos, donar-vos-les en format digital i imprimir-ne una en paper fotogràfic de qualitat, la que més us agradi.

> 00 Backers

Contributing € 50

Torre d'aprenentatge DIY

Vols una torre d'aprenentatge per a què el teu fill o filla puguin enfiar-se i ajudar-te, per exemple, a cuinar? Has vist que són caríssimes però que hi ha maneres de fer-les tu mateix/a? No tens temps? No tens gràcia? No tens ganes de fer-la? Si agafes aquesta recompensa nosaltres te la fem. Per a nens i nenes dels 18 mesos aprox. fins que ja no hi càpiguen!

> 05 Backers

Contributing € 50

Nova donació! Un calendari Waldorf de part de La Llar dels Encants- pare de dia

El Xavi i la Sam de la LLar dels Encants- pare de dia s'han posat en contacte amb nosaltres per col.laborar a la campanya i oferir-nos un calendari Waldorf al natural. Així que ja ho sabeu... és preciós i una gran eina lúdico-pedagògica per a infants.

Fb @lallardelsencantsmareparededia
web lallardelsencants.blogspot.com.es

> 01 Backers

Contributing € 55

Val per a una sessió al Room Escape " El secret de Sant Jordi" per a un grup de 2 a 4 persones.

El Room escape "El Secret de Sant Jordi" està situat a la ciutat de Vic, en el bell mig del barri medieval, al costat de la Plaça Major. Una experiència que els i les amants d'aquesta activitat no oblidareu segur.

http://www.fluwimoci.cat/ca/el-secret-de-st-jordi

> 00 Backers

Contributing € 60

Val per una sessió al Room Escape "El Pou" per a un grup de 2 a 4 persones

El Room escape El Pou està situat a la ciutat de Vic, al bell mig del barri medieval, al costat de la Plaça Major. Una experiència que els i les amants d'aquesta activitat no oblidareu segur.

http://www.fluwimoci.cat/ca/el-pou

> 00 Backers

Contributing € 100

Quadre de Buda

És una obra única i original, feta per un fotògraf i artista que es vol mantenir en l'anonimat, que me la dóna per poder contribuir a la causa. Segur que queda molt bé al teu menjador o al teu local. Mides: 49x69.

> 01 Backers

Contributing € 100

Taller sobre "Embaràs conscient" impartit per Matriusques, dones, mares i famílies. (7.5 hores)

Un taller de 7.5 hores per a parelles embarassades, impartit per Matriusques, dones, mares i famílies. Terapeutes especialitzades en maternitat. Més info a : https://matriusques.com/embaras-conscient/

> 00 Backers

Contributing € 120

Un programa de dues sessions individualitzades per aprendre a gestionar les pors. Impartit per Matriusques, dones, mares i famílies. (2 hores)

Un programa de 2 sessions individualitzades per a aprendre a gestionar les pors (o altres emocions) de la maternitat a través del sistema de "Les veus que hi ha dins d'una mare". (2h.) Impartit per Matriusques, dones, mares i famílies. Terapeutes especialitzades en maternitat.
https://matriusques.com/

> 00 Backers

Contributing € 150

Una sessió de fotografia durant l'embaràs, realitzada per les noies de XS- Arte visual

Amb aquesta recompensa tindràs una sessió de fotografies de l'embaràs amb la teva parella ( si així ho desitges). Es lliuren totes les fotografies on n' hi ha incloses 15 de retocades amb photoshop + la que tu escullis impresa en paper fotogràfic.

> 00 Backers

Contributing € 160

Una sessió de fotografia NewBorn, realitzada per les noies de XS- Arte Visual

Amb aquesta recompensa tindràs una sessió de fotografies amb el teu nadó i la teva parella ( si així ho desitges). Es lliuren totes les fotografies on n' hi ha incloses 15 de retocades amb photoshop + la que tu escullis impresa en paper fotogràfic.

> 00 Backers

About this project

Ens ajudes a fer-ho realitat?

Needs Infrastructure Minimum Optimum
El part a casa
Inclou: - dues llevadores de part a casa. Gaia i Chiara Capese, de La Flor de la vida Matronas. - piscina de parts: per a poder fer la dilatació i l'expulsiu si així ho desitjo. - visites prepart i postpart de les llevadores - Estampació de la placenta - Tintura mare de la placenta. - Desplaçament des de Barcelona a la Colònia Güell ( 100€)
€ 2.100
Needs Task Minimum Optimum
comissió goteo.org
La plataforma amb la que estic el.laborant la campanya cobra un 4% del que aconsegueixi, així que això també ho he de contemplar en les despeses derivades del projecte.
€ 120
Cost de part de les recompenses
Tot i que hi ha recompenses que les persones m'han donat solidàriament, n'hi ha algunes que, per diferents motius, tenen un cost i el contemplo també en les despeses derivades del projecte.
€ 200
Needs Material Minimum Optimum
Encapsulació de placenta
L' encapsulació de la placenta ( posar-la en càpsules en forma de píldora un cop assecada i triturada) és una pràctica molt beneficiosa que ajuda a la recuperació postpart de la mare. Requereix d'una tècnica específica i sovint és un servei extern que encarreguen les llevadores a personal expert. És per aquest motiu que té un cost adicional
€ 150
Part del cost de les recompenses + enviaments+despeses bancàries
Tot i que hi ha recompenses que les persones m'han donat solidàriament, n'hi ha algunes que, per diferents motius, tenen un cost i el contemplo també en les despeses derivades del projecte. També les hauré d'enviar i a més, totes aquestes operacions bancàries també tenen un cost addicional.
€ 430
Total € 2.420 € 3.000
Necessary
Supplemental

General information

Vull que el meu segon fill, el Bruc, neixi a casa. Així de senzill i així de complicat. Per què?

Perquè penso que és la millor benvinguda que li podem donar. Per què sento que és el millor lloc, i el més segur, on puc parir. Per què vull que el meu fill gran, el Martí, pugui donar-li la benvinguda al seu germà quan i com vulgui i viure el procés si ell ho desitja, sense interferències, sense presses i en la intimitat de casa seva i de la seva família. Per què sóc dona i feminista, i crec fermament que tenim tot el dret del món a decidir com volem parir els nostres fills/es. Perquè és la meva manera de lluitar contra el patriarcat, que ens oprimeix també en el camp de la ginecologia i l'obstretícia en molts dels hospitals d'aquest país, malgrat haver-hi grans professionals. Perquè sóc mamífera i les mamíferes pareixen a les seves cries en els llocs on elles decideixen. Perquè tinc 40 anys i, en principi, el Bruc serà el meu últim fill. No tornaré a parir i no em vull arriscar a que em robin un moment tan especial, vull que sigui únic i inoblidable, per ell, pel Martí, pel Natxo i per mi.

Description of the project. Main features, strengths and differentials.

Principalment el que volem és aconseguir finançament per a poder tenir el part que desitgem. Aquesta opció no la contempla, de moment, la Seguretat Social i per tant s'ha de fer una inversió important, ja que s'ha de contractar un equip privat de llevadores, professionals sanitaries qualificades i especialitzades en el part a casa. La nostra situació econòmica ara no ens permet fer una inversió d'aquesta envergadura i és per això que hem optat, entre d'altres motius, per iniciar aquesta campanya de micromecenatge.

D'altra banda, però, també incio aquesta campanya per tal de sensibilitzar i informar a la gent sobre aquesta alternativa de part, cada vegada més extesa en el nostre país, que és tant o més segura que un part hospitalari, així com, per suposat, molt més barata. M'agradaria que aquesta oopció fos contemplada per la sanitat pública com actualment es fa en altres països, com a la Gran Bretanya (on és l'opció recomenada pel ministeri de sanitat en embarassos de baix risc), França, Noruega, Islàndia, Dinamarca, Alemanya, Itàlia i Àustria.

Més informació sobre el part a casa: https://criatures.ara.cat/embaras_i_crianca/parir-a-casa_0_1727827211.html

OBJECTIUS CONCRETS DE LA CAMPANYA

1) Normalizar el part domiciliari. Que sigui considerat igual de vàlid que un part hospitalari.

2) Lluitar perquè l'atenció al part domiciliari sigui una opció coberta per la sanitat pública del nostre país, en igual de condicions que el part hospitalari. Que les dones puguin escollir una de les dues opcions.

3) Donar informació veraç i detallada a la gent que no conegui o no contempli la opció d'un part domiciliari.

parto-programado-en-casa.png

Why this is important

Des que em vaig iniciar professionalment en el món de l'acompanyament a la maternitat, he anat tenint cada vegada més informació sobre el que són els parts respectats i respectuosos, com és d'important la manera en la que naixem i neixen els nadons, com afecta física i emocionalment tant al nadó com a la mare a mig i llarg plaç néixer d'una altra manera que no sigui la "natural", fisiològica i, en definitiva, normal. Això és el que diu l'evidència científica i en això s'ha convertit part de la meva lluita com a dona, com a mare i com a professional de la maternitat. No només lluito cada dia per a què tot això s'acompleixi en els hospitals del nostre país, si no que també lluito per a què les dones que, com jo, volen tenir els seus fills a casa, puguin fer-ho sense haver d'invertir la important quantitat de diners que suposa i així, com en altres països de la UE, que la Seguretat Social cobreixi també aquest tipus de parts. La meva manera de fer-ho és treballant cada dia al meu centre per a donar la informació i empoderar a les dones a tenir no només el part que desitgen, si no la criança que volen, i també posant-me d'exemple i servint d'inspiració a altres dones que també ho desitgin.

El projecte va dirigit a persones, sobretot a dones i a mares, que estan sensibilitzades amb el tema dels parts respectats i respectuosos, que entenen i saben que hi ha moltes maneres de parir i que volen contribuir a que aquest país cobreixi aquesta pràctica per la seguretat social. Un part a casa és molt més barat que un part hospitalari, i encara no se sap ben bé perquè la seguretat social no ho cobreix. També a professionals que es dediquen al món de la maternitat i criança respectuosa, així com a qualsevol persona, sensibilitzada amb la meva petició, que vulgui col.laborar-hi.

27072487-1946891858906457-3828918656732401975-n.jp

Team and experience

Fa una mica més de tres anys que vaig tenir el meu primer fill, el Martí, a l'hospital. Anava preparada i creia que informada, per un part natural. Vaig buscar un hospital amb un protcol de part respectuós i que protegís d'alguna manera el part natural. Em vaig informar, vaig fer un taller de postures per al treball de part i vaig creure que estava mentalment preparada per fer-ho. La meva experiència no va ser el que jo esperava ni va complir les meves expectatives. Vaig estar en treball de part intens moltes hores i vaig acabar demanant l'epidural. A partir d'aquí es va inciar una cadena d'intervencions que ja no vaig poder controlar. Em vaig desconnectar complemtament del meu cos i del meu fill i ell va decidir parar-se. 5 hores amb el part parat, que van acabar amb patiment fetal, uns fórceps per treure'l i la conseqüent episiotomia. Encara vaig tenir " sort". Amb la informació que tinc ara sé que en un altre hospital hagués acabat en cessària segur. També sé que no estava del tot preparada i ni molt menys informada, tot i que tenia molta més informació que la majoria de dones que pareiexen en un hospital. Entre d'altres coses, la ferida més greu que em va quedar va ser l'emocional: durant molt de temps vaig tenir la sensació que havia abandonat el meu fill en el camí més important de la seva vida. No vull que em torni a passar. Vull que el Bruc tingui el millor dels començaments, la millor benvinguda que els seus pares i el seu germà li poguem oferir. En el nostre entendre, això passa per tenir-lo en la intimat de la nostra llar, envoltats de persones en les que confiem i coneixem.

En aquest cas concret, les persones en les qui hem dipositat la nostra confiança per tal que ens acompanyin en aquest viatge són les llevadores de La Flor de la Vida Matronas, les germanes Chiara i Gaia Capese, unes grans professionals amb una llarga trajectòria no només en part domiciliaris, si no també en parts hospitalaris, que. a més, són un amor de persones. Sabem i sentim que no podem estar en millors mans.

22550274-1901556343440009-8336619964830269127-o.jp 22050002-1894447287484248-3120090641004087042-n.jp mirant-panxa-1.jpg 20663796-1872255473036763-7454439327102784919-n.jp

Social commitment

Sustainable Development Goals

  • Good Health and Well-Being

    Ensuring healthy lives and promoting the well-being for all at all ages is essential to sustainable development.

  • Quality Education

    Obtaining a quality education is the foundation to improving people’s lives and sustainable development.