Concert solidari amb Jesús Rodríguez #PeriodismeNoÉsTerrorisme

 • Location Sala Paral·lel 62, Avenida del Paralelo, Barcelona, España
Filed on 31 / 03 / 2024
Closed
Received
€ 145
Minimum
€ 3.000
Optimum
€ 8.000
8 Backers
Channel
 • Contributing € 5

  Visionat solidàri

  Amb aquesta donació obtindràs el link d'accés al visionat del concert i a més contribuiràs a la campanya per recolzar la defensa jurídica de Jesús Rodríguez.

  > 03 Backers
 • Contributing € 20

  Taquilla inversa

  Amb aquesta donació obtindràs el link d'accés al visionat del concert i a més contribuiràs a la campanya per recolzar la defensa jurídica de Jesús Rodríguez.

  > 03 Backers
 • Contributing € 35

  Suport a la campanya

  Amb aquesta donació obtindràs el link d'accés al visionat del concert i a més contribuiràs a la campanya per recolzar la defensa jurídica de Jesús Rodríguez.

  > 02 Backers

About this project

Ovidi4 i Toti Soler més artistes especials convidades

Needs Task Minimum Optimum
Estudi de documentació i elaboració de la defensa jurídica de Jesús Rodríguez
Estudi de documentació i elaboració de la defensa jurídica de Jesús Rodríguez
€ 3.000
Defensa jurídica de Jesús Rodríguez (part inicial)
Defensa jurídica de Jesús Rodríguez (part inicial)
€ 3.000
Comunicació i incidència sobre el cas a escala local i internacional
Comunicació i incidència sobre el cas a escala local i internacional
€ 2.000
Total € 3.000 € 8.000
Necessary
Supplemental

General information

El passat 6 de novembre, el jutge de l’Audiència Nacional espanyola Manuel García Castellón va incloure el periodista Jesús Rodríguez en la causa del Tsunami Democràtic. El jutge instructor qualifica de terrorisme les mobilitzacions socials promogudes per Tsunami Democràtic i considera que les dotze persones investigades formarien part de la coordinació política de l’organització.

Des de la Directa sempre ens hem implicat en la cobertura de les lluites socials, la fiscalització de les males praxis dels poders i les investigacions per destapar abusos policials. Rodríguez ha escrit centenars d’articles que posen el focus en les vulneracions de drets i la persecució de la dissidència. Entenem aquesta ofensiva repressiva judicial com un intent d’impedir el desenvolupament de la seva tasca informativa.

Lamentablement, no és el primer cop que pateix la repressió a conseqüència de la seva tasca periodística. Entre altres casos, destaquem un: l’any 2016, mentre cobria una manifestació, va ser agredit per un agent antiavalots. Arran d’aquest fet, amb un altre fotoperiodista agredit i en el marc de la campanya #ProuMentidesPolicials —impulsada per Irídia, el Grup Barnils i Mèdia.cat, amb el suport europeu de Free Press Unlimited—, s’han querellat per fals testimoni contra un sergent i un agent dels Mossos d’Esquadra.

La decisió de l’Audiència Nacional espanyola ataca el dret a la informació i posa en risc l’exercici de la professió. Per això, des de la Directa, com a companyes de Jesús Rodríguez, però també com a defensores d’un periodisme honest, crític i transformador, i juntament amb el grup de suport, hem iniciat diverses accions en solidaritat.

Entre aquestes, hi ha el tsunami solidari que va acollir la sala Paral·lel 62 de Barcelona el passat dimarts 16 de gener. Al concert hi van actuar com a mestres de cerimònies Ovidi4, quartet format per la cantant Mireia Vives, el periodista David Fernández, el poeta David Caño i el guitarrista Borja Penalba, que va néixer com un homenatge a l’obra i la figura d’Ovidi Montllor, amb el mestre Toti Soler. No van estar soles sobre l’escenari, perquè la sala també va comptar amb les col·laboracions desinteressades d’Anna Andreu, Mireia Calafell, Lu Rois, La Maria, Mohamad Bitari, Joan Garriga i Lluís Llach. Tot amb l’objectiu de recaptar fons per la defensa jurídica de Rodríguez i per la campanya de difusió del cas.

Description of the project. Main features, strengths and differentials.

Emissió del concert en solidaritat amb el periodista de la Directa, Jesús Rodríguez, que va tenir lloc el passat 16 de gener a la Sala Paral·lel 62 de Barcelona. Un concert organitzat amb el Grup de Suport a Jesús Rodríguez i que no hauria estat possible sense la generositat d'Ovidi4 amb Toti Soler i la complicitat especial d'Anna Andreu, Joan Garriga, Lluís Llach, La Maria, Lu Rois, Mireia Calafell i Mohamad Bitari.

Why this is important

No podem deslligar aquesta decisió judicial de la feina en defensa dels drets fonamentals que Jesús Rodríguez ha fet a la Directa durant els seus divuit anys d’existència. Entenem que aquesta acusació és un atac a la llibertat de premsa i al nostre mitjà, però també un atac al conjunt del dret a la informació. Per tant, aquest projecte va dirigit a tota la ciutadania compromesa amb el dret a la informació i amb les llibertats col·lectives. També a totes les persones que ja donen suport a la Directa i l’acompanyen en el seu dia a dia des de fa anys o recentment.

Team and experience

El visionat del concert emès en streaming va ser possible gràcies als projectes de cultura cooperativa La Guixeta i Bitlab.

Social commitment

Sustainable Development Goals

 • Gender Equality

  Gender equality is not only a fundamental human right, but a necessary foundation for a peaceful, prosperous and sustainable world.

 • Reduced Inequalities

  To reduce inequalities, policies should be universal in principle, paying attention to the needs of disadvantaged and marginalized populations.

 • Partnerships for the Goals

  Revitalize the global partnership for sustainable development