El Dret a Gaudí(R)

Filed on 02 / 09 / 2013
Closed
Received
€ 1.077
Minimum
€ 3.500
Optimum
€ 4.500
40 Backers
Channel
 • Contributing € 5

  Agradecimiento

  Gracias por tu colaboración! Tu nombre saldrá en los créditos del documental como productor@ asociad@

  > 03 Backers
 • Contributing € 10

  Descarga del documental en HD

  Te daremos acceso exclusivo y en primicia a la descarga del docu + Tu nombre saldrá en los créditos del documental como productor@ asociad@

  > 19 Backers
 • Contributing € 30

  Pack materiales del documental

  Te daremos acceso exclusivo y en primicia a la descarga del documental en HD + Banda sonora + Cartel + Fotografías del rodaje + Tu nombre saldrá en los créditos del documental como productor@ asociad@

  > 23 Backers
 • Contributing € 100

  Para entidades

  El logo de tu colectivo, entidad, empresa o fundación aparecerá en los créditos como patrocinadoras del documental + Descarga del pack del documental

  > 01 Backers

About this project

Un documental per la renconquesta veïnal del Park Güell

Needs Task Minimum Optimum
POSTPRODUCCIÓ D'IMATGE
Remunerar feina de dos tècnics de postproducció d'imatge durant 1 mes.Edició de tràiler, vídeo, muntatge i fotografia.
€ 3.000
POSTPRODUCCIÓ DE SO
Remunerar feina de postproducció de so durant 1 setmana. Això inclou el so del vídeo així com l'edició i muntatge de la banda sonora.
€ 400
TRADUCCIÓ.
Edició de subtítols en castellà i anglès del documental.
€ 100
DIFUSIÓ
Còpies i distribució de materials de difusió del documental.Organització de passis i cinefòrums informatius de presentació del cas del Park Güell.
€ 350
Needs Material Minimum Optimum
GESTIÓ DEL DOCUMENTAL
Preparació i distribució de còpies del documental. Disseny i posada en marxa de les plataformes web de difusió del documental (blog, facebook i twitter).Organització de la difusió, estrena, passis i materials.
€ 350
Needs Infrastructure Minimum Optimum
TRANSPORT
Costos de transport de material i personal per l'estrena del documental el dia 20 d'agost a les Festes de Gràcia.
€ 300
Total € 3.500 € 4.500
Necessary
Supplemental

General information

25 d'Octubre: Ja tenim la data. A partir de l'octubre d’enguany l’Ajuntament de Barcelona restringirà l'entrada a la part central del Park Güell. Com a màxim podran accedir 900 persones. La majoria, hauran de pagar. Silenciat per les responsables polítiques, associacions i mitjans afins, el Pla de Regulació del Park ha sigut presentat com la solució menys dolenta als problemes de degradació i massificació de l'espai.

“El dret a Gaudír” és un documental d'investigació que descriu el conflicte entorn el nou projecte municipal sobre el Park Güell. Volem ajudar a trencar el silenci sobre aquesta iniciativa municipal, la qual convertirà un bosc urbà, espai de descans veïnal i trobada artística, emblema de la història de Barcelona, en un museu privat.

El documental és fruït de la feina de la productora independent Cronovan Studio en col·laboració amb la Plataforma Defensem el Park Güell: http://defensemparkguell.wordpress.com/

Description of the project. Main features, strengths and differentials.

Fa un any va aparèixer una Plataforma en reacció a les primeres filtracions de la voluntat del Consistori. Després de mesos de feina de difusió, denúncia d’irregularitats i generació de propostes, va arribar la idea original de fer un vídeo que desmuntés la versió oficial del tancament del Park Güell i donés una nova embranzida a la campanya en contra de la privatització.Nou format, nova gent a qui arribar.

Per aquesta peça els amics de Cronovan Studio es van posar a disposició de la Plataforma.
El Dret a Gaudí(R) recull testimonis que repassen tots els pèls i senyals d’aquesta nova proposta de privatització.Amb una quinzena d’entrevistes a personatges claus com historiadors i urbanistes experts en el Park, la Sra.Iolanda Latorre (una de les polítiques impulsores), la Itziar González (Ex-Regidora de Ciutat Vella i Arquitecte) o la gent de la Comissió de Seguiment de la Plataforma, hem volgut construir un documental àgil de 25 minuts que reflectís totes les perspectives. Per això hem comptat amb la col·laboració de músics i artistes del Park, aquells que li donen caràcter propi. Així, la banda sonora del documental és original i la mateixa que es pot sentir allà dia a dia.

Com a resultat: un documental amè, rigorós i activista que permet conèixer fil per randa l’actualitat del Park Güell i el Pla municipal que el convertirà un símbol de la cultura i el contacte amb la natura en espai de consum turístic.

Amb aquest projecte de crowdfunding volem poder remunerar dignament la feina professional de postproducció d’imatge i so, així com cobrir despeses de difusió i distribució del documental. Volem aconseguir 4500 euros per pagar els professionals d’audiovisuals que han cuidat de la part tècnica de “El dret a Gaudí(R)”. Aconseguir aquest pressupost ens permetria assegurar la màxima qualitat del que volem sigui una eina de treball per la Plataforma i una invitació atractiva al microcosmos del Park Güell per tothom.

eldretagaudir-cartel-pequeno-.jpg

Why this is important

Gairebé cent anys després de la seva obertura al públic el 1922, el compte enrere del tancament del Park Güell ha començat . I ja són cinc amb aquesta les vegades que s’ha intentat.Segons la Plataforma Defensem el Park Güell i moltes més, convertir un parc en museu urbà atempta contra l’ús públic i comunitari del parc. L’Ajuntament i la Regidoria de Gràcia afirmen, en canvi, que "el Park pràcticament ha deixat d'utilitzar-se com a tal".

La restricció d’accés al Park Güell ha sigut presentada a la ciutadania com una mesura excepcional per protegir un entorn excepcional. Si el bosc de Gaudí és únic, la recepta aplicada als seus mals es reprodueix a molts altres indrets de la ciutat comptal. No és innocent.

Aquest documental repassa les raons per les quals els veïns defensen que el Park ha de i pot continuar sent públic i de lliure accés per a tothom.El documental va dirigit a qualsevol persona gran o petita, turista o no a Barcelona i interessada en els canvis que darrerament pateixen les nostres ciutats i espais de convivència. Està fet amb un estil didàctic i amb diferents perspectives per fer-ho comprensible a tothom. Donat que les possibilitats d'accés a la cultura ens afecten a tots, volem arribar al màxim nombre de persones.

xabi_1.jpg

Goals of the crowdfunding campaign

• L'objectiu principal del documental és ajudar a la difusió de la campanya en contra del tancament de la Plataforma Defensem el Park Güell.

• Les fases de documentació i rodatge es van portar a terme amb recursos propis. Amb el Goteo volem cobrir un pressupost molt ajustat a les necessitats bàsiques que tenim per les darreres etapes del projecte (postproducció, difusió a les xarxes socials, distribució i traducció).

• Queden mesos pel tancament del Park i volem realitzar i poder difondre el vídeo com abans millor i amb el mínim imprescindible de despeses cobert.

microguagua_1.jpg

Team and experience

L’equip d’aquest documental som:

Helena Martínez (A Corunya, 1988) Guió i producció. Llicenciada en Ciències Polítiques a la Universitat Pompeu Fabra i amb un Màster en Mediació Comuntària i Polítiques Socials. Treballa després com investigadora en temes de participació política juvenil i feminismes a Catalunya. Ha participat a diferents moviments socials a Barcelona com ara l’Anti-Bolonya, el 15-M i darrerament la Plataforma Defensem el Park Güell.Ja havia produït i redactat un altre vídeo denúncia i col·labora amb el Setmanari La Directa.

Manuel Mosquera (Ourense, 1987). Gravació i producció. Tècnic Superior en Realització i Espectacles per la Fundació TIC a Lugo .Després de treballar com operador de càmera a diverses televisions gallegues, es llicencia en Comunicació Audiovisual per la Universitat de Burgos. Recentment ha compaginat estudis amb la seva feina d’operador de càmera ENG per conexions en directe d’informatius per a la Televisión Pública de Galicia (TVG).

Arián Quinteiro (Donas, 1988) Gravació i postproducció d’imatge i so. Després dels seus estudis de Tècnic Superior en Realització per l’Escola de Imaxe e Son a Corunya s’introdueix al camp de l’animació i els efectes digitals de la mà d’empreses de projecció internacional com són Dygra i Moonbite Games. A la seva carpeta de projectes propis hi han nombrosos videoclips i curtmetratges, encarregant-se també dels efectes digitals i la correcció de color.

Senén Rouco (Cervo, 1985) Gravació i postproducció d’imatge. Tècnic Superior en Realització per l’EIS de A Corunya, treballa després anys com a muntador i operador de càmera pel diari “La Voz de Galicia” i la seva televisió digital “V-Televisión”. En paral·lel ha realitzat dos curtmetratges propis i ha col·laborat com a guionista, editor i productor tant de documentals com de peces de ficció.

Social commitment