Música Sense Fronteres, un festival social amb una mirada local

 • Location Sant Boi de Llobregat, Barcelona, España
Finished 30 / 08 / 2021
Funded!
Received
€ 962
Minimum
€ 500
Optimum
€ 1.000
47 Backers

Contributing € 1

Fila 0

Aportant aquesta quantitat dones suport al projecte de manera altruista. Moltes gràcies!

> 01 Backers

Contributing € 5

Nivell 1

Aportant aquesta quantitat rebràs la recompensa de la polsera del festival. Moltes gràcies!

> 01 Backers

Contributing € 5

Nivell 1

Aportant aquesta quantitat rebràs la recompensa del got del festival. Moltes gràcies!

> 01 Backers

Contributing € 10

Nivell 2

Aportant aquesta quantitat rebràs la recompensa de la polsera i el got del festival. Moltes gràcies!

> 02 Backers

Contributing € 10

Nivell 2

Aportant aquesta quantitat rebràs la recompensa de la tote bag del festival. Moltes gràcies!

> 10 Backers

Contributing € 15

Nivell 3

Aportant aquesta quantitat rebràs la recompensa de la samarreta del festival. Moltes gràcies!

> 07 Backers

Contributing € 15

Nivell 3

Aportant aquesta quantitat rebràs la recompensa del got i la tote bag del festival. Moltes gràcies!

> 05 Backers

Contributing € 15

Nivell 3

Aportant aquesta quantitat rebràs la recompensa de la polsera i la tote bag del festival. Moltes gràcies!

> 03 Backers

Contributing € 20

Nivell 4

Aportant aquesta quantitat rebràs la recompensa del got i la **samarreta ***del festival. Moltes gràcies!

> 00 Backers

Contributing € 20

Nivell 4

Aportant aquesta quantitat rebràs la recompensa de la polsera i la samarreta del festival. Moltes gràcies!

> 00 Backers

Contributing € 20

Nivell 4

Aportant aquesta quantitat rebràs la recompensa de la polsera, el got i la tote bag del festival. Moltes gràcies!

> 01 Backers

Contributing € 25

Nivell 5

Aportant aquesta quantitat rebràs la recompensa de la samarreta i la tote bag del festival. Moltes gràcies!

> 07 Backers

Contributing € 25

Nivell 5

Aportant aquesta quantitat rebràs la recompensa de la polsera, el got i la samarreta del festival. Moltes gràcies!

> 01 Backers

Contributing € 35

Nivell 6

Aportant aquesta quantitat rebràs la recompensa de la polsera, el got, la samarreta i la tote bag del festival. Moltes gràcies!

> 06 Backers

Contributing € 250

Patrocini

Recompensa pensada per empreses o entitats. Aportant aquesta quantitat rebràs la recompensa de ser patrocinador del festival (més info. a destiorigen@gmail.com). Moltes gràcies!

> 00 Backers

About this project

El Música Sense Fronteres és un festival cultural i social amb la voluntat d’obrir espais de reflexió i debat de manera col·lectiva.

Needs Task Minimum Optimum
Difusió
Difusió esdeveniment a les XXSS i cartells
€ 150
Difusió esdeveniment
Difusió esdeveniment a les XXSS i cartells
€ 150
Needs Infrastructure Minimum Optimum
Costos extra COVID-19
Control d'accessos, gel hidroalcohòlic, desinfectant
€ 100
Costos extra COVID-19
Control d'accessos, gel hidroalcohòlic, desinfectant
€ 100
Needs Material Minimum Optimum
Gestió entrades i pàgina web
Costos de gestió entrades i pàgina web
€ 250
Gestió entrades i pàgina web
Costos de gestió entrades i pàgina web
€ 250
Total € 500 € 1.000
Necessary
Supplemental

General information

CULTURA, ACTIVISME, ART I EDUCACIÓ
El Música Sense Fronteres és un festival cultural i social que incorpora diverses propostes artístiques i activistes, amb la voluntat d’obrir espais de reflexió i debat de manera col·lectiva. Amb la cultura com a eix vertebrador del projecte i com a eina de transformació social, neix de la unió entre activisme, art i educació, per incidir en la realitat.

El projecte ha anat evolucionant a nivell conceptual cap a una mirada més integral en la cerca de generar impacte en la comunitat des de la participació, la solidaritat, la justícia, la llibertat, la responsabilitat, la cura i la pau; a partir de la curiositat i les inquietuds de les persones que integren el projecte. Un espai innovador, liderat per joves, obert a tothom que vulgui formar-hi part.***

Llançem aquesta campanya de crowdfunding per a que ens ajudeu a tirar-lo endavant.


El festival es fonamenta sobre tres pilars que defineixen els espais que construïm:

 1. Democràcia Cultural
  Apostem per generar espais de participació i creació que permetin a totes les persones que visquin el festival expressar-se a través de la cultura col·lectiva, potenciant el debat i la reflexió del món en què vivim durant tot el procés. Un espai d’acollida de totes les disciplines artístiques, on trobar-se per simplement per compartir allò que ens uneix i compartim com a comunitat. Davant les propostes de consum cultural, un espai de creació i diàleg.

 2. - Justícia Global
  Accions locals amb impacte global. En un context cada cop més complex, defensem la necessitat d’entendre les relacions globals de manera interdependent, des de la responsabilitat i la consciència, amb una mirada crítica que ens permeti comprendre les situacions que ens connecten amb el món. Comprendre i conèixer què passa al nostre voltant, per adonar-se’n d’allò que compartim.

 3. - Interseccionalitat
  Com a mirada complexa i analítica del món, des de la que entendre i aproximar-se a les experiències que compartim com a comunitat integrant tots els eixos que ens conformen com a persones de manera integral. Una oportunitat per acceptar-nos, reconèixer-nos i deconstruir-nos conjuntament.

 4. Un espai per aturar-se i reflexionar
  En un context d’immediatesa i cada cop menys temps per al debat i la reflexió, el Música Sense Fronteres es construeix com un espai en el que permetre’ns aprofundir, reflexionar i explorar des de la pròpia experiència. Convidem a tothom a compartir amb nosaltres les propostes escèniques especialment pensades per fer que l’espectador esdevingui un actor més, com a agent creador, i pugui expressar-se a través de la cultura.

 5. Un festival social amb una mirada local
  Un projecte d’acollida de les entitats i projectes culturals locals que poden trobar al Música Sense Fronteres una plataforma en la que compartir la seva feina. Des de l’organització s’intenta establir una xarxa amb altres projectes locals que puguin formar part del projecte, per aconseguir que el projecte estigui format per la pròpia ciutadania.
  Alhora, es tracta d’un festival solidari on la recaptació de la taquilla generada per les entrades, es destina a recolzar projectes socials emergents i transformadors de la comunitat, que treballen per a donar valor a la cultura des de la creació pròpia i/o la crítica social.


La participació és un altre dels elements clau que defineixen el projecte, on es convida a tothom que se senti vinculat al projecte a poder formar part en tot moment del procés (tant d’organització com de disseny de les propostes; tant a nivell personal com col·lectiu). Un model cultural més sostenible, ètic i conscient, on apostem per totes aquelles empreses, col·lectius i persones que treballen per oferir els serveis del festival amb propostes d’economia circular i de proximitat.

Una experiència amb identitat pròpia, en que tothom se senti acollit.

Description of the project. Main features, strengths and differentials.

L'objectiu d'aquest goteo és poder cofinançar el projecte del Música Sense Fronteres per poder seguir realitzant-lo any rere any.

Why this is important

Aquest goteo va dirigit a totes les persones que ens vulguin donar un cop de mà per tirar endavant aquest projecte.

Team and experience

2016
Naixement del projecte Música Sense Fronteres. Com a projecte impulsat des de l’àmbit musical, la primera edició del festival es va celebrar el 17 de setembre de 2016 a Sant Boi de Llobregat. Esdevenia com un acte solidari per donar visibilitat a la situació en que es troben les persones refugiades i donar suport a projectes que treballen pel seu benestar i la defensa dels seus drets.

En l’edició que inaugurava el projecte, vam comptar amb les actuacions de The Perdidos al Río, Camí de l’Est, Bonobos, Séptimo A i el Son de la Chama, que van omplir l’espai de Can Massallera fins ben entrada la matinada. El festival va ser conduit pel grup còmic Tricomedy, i tota la recaptació d’entrades es va destinar al projecte de Stop Mare Mortum.


2017
La segona edició del festival celebrar el 5 de desembre de 2017, on la sala La Masia de Sant Boi va acollir els concerts de The Perdidos al Río i Camí de l’Est, que novament van repetir al festival per donar suport en aquest cas al Col·lectiu VIO (Voluntaris Independents Organitzats), amb l’objectiu de donar suport als projectes que desenvolupen arreu.

Una edició en format més reduït que va aconseguir el sold out a les taquilles, mantenint i consolidant l’esdeveniment després de dues edicions amb una gran acollida a la ciutat.


2018
La tercera edició del festival va consolidar definitivament el projecte. Després de l’experiència dels dos primers anys, iniciava un camí de creixement i obertura a noves mirades, per intentar fer del festival un espai de trobada i reflexió a la comunitat.

Amb una aposta per la cultura local, el 15 de setembre Can Massallera va tornar a acollir al Música Sense Fronteres amb una programació d’artistes de Sant Boi, com a reivindicació del talent de Sant Boi. Deskartats, Caldu Clan i Maria Martí van trepitjar l’escenari del festival per primer cop, amb The Perdidos al Río que van participar per últim cop al festival, i Camí de l’Est que es va acomiadar dels escenaris amb un concert especial com a tancament d’un projecte de més de 5 anys.

Col·lectiu VIO (Voluntaris Independents Organitzats) van ser el projecte seleccionat en aquesta edició, amb presència al festival per compartir els seus projectes.


2019
El 14 de juny de 2019 es va celebrar la que fins ara ha estat l’edició més important del festival. Amb un canvi de format respecte les edicions anteriors, el Música Sense Fronteres es va traslladar a l’Ateneu de Sant Boi. MP Crew, Ojo de Buen Cubero, Suu i Mafalda van ser els artistes convidats, omplint els jardins de l’ateneu en l’edició més multitudinària.

La gran novetat respecte les edicions anteriors va ser la incorporació d’espais educatius i de reflexió que permetessin a les persones assistents debatre i compartir mirades amb l’acompanyament de No Amb la Guerra i Proactiva Open Arms, que van obrir l’edició a la terrasseta compartint els seus projectes.
El festival també va comptar amb la participació de l’AEIG Sant Ramon Nonat i Femistboi, que van encarregar-se de la gestió del servei de menjar i del Punt Lila.

Tota la recaptació es va destinar al projecte de Proactiva Open Arms.


QUI SOM?


L'Associació Destí Origen és una entitat sense ànim de lucre, que treballa amb la cultura a través de les arts com a eina de transformació social per generar espais de debat i reflexió en la comunitat, generant xarxa entre col·lectius amb els mateixos interessos per acostar noves perspectives i mirades del món a la ciutadania.


Es tracta d’un projecte liderat per un grup de persones joves d’entre 19 i 24 anys, que neix de l’àmbit cultural i la creació musical, i que amb el pas dels anys ha anat abraçant altres propostes que també s’orienten des de la mirada social i de transformació comunitària.
Aspirem a poder consolidar el nostre projecte, esdevenint un espai de referència arreu de Catalunya, amb el centre a la ciutat de Sant Boi, treballant a partir de les necessitats reals del context en que ens trobem. Apostem per la participació i el treball en xarxa, la formació i la reflexió constants, per aconseguir ampliar la base social del projecte, a través de la cultura i les arts obrint les portes a tothom que es senti vinculat. Ens proposem desenvolupar activitats al llarg de l’any fonamentades en la cultura i l’acció social, desenvolupades des d’una mirada jove que sigui capaç d’incloure la diversitat present a la comunitat.


Davant un context cada cop més incert, on tot canvia ràpidament, ens qüestionem si hi ha altres maneres de fer les coses i prendre les decisions que ens afecten, i ens posicionem davant allò que no funciona al sistema per intentar posar la vida i la cultura al centre, i crear espais on sentir-nos identificats.


Els valors que ens defineixen com a entitat són:

 • La solidaritat
 • La llibertat
 • La responsabilitat
 • La participació
 • La joventut
 • L’honestedat
 • La cura
 • El respecte
 • La justícia
 • L'aprenentatge
 • L’altruisme,
 • La inspiració
 • La coherència
 • La pau.

Un projecte en constant reflexió, entre el destí i l’origen d’allò que som.
El nostre destí és l’origen. Un viatge de transformació que mai acaba, on entre tots redescobrir allò que ens fa en essència. El desig d’anar a les arrels pròpies. Un camí paradoxal iniciat sense esperar res més que tornar al punt de partida un cop pensem que hem arribat al final.

Social commitment

Sustainable Development Goals

 • Gender Equality

  Gender equality is not only a fundamental human right, but a necessary foundation for a peaceful, prosperous and sustainable world.

 • Reduced Inequalities

  To reduce inequalities, policies should be universal in principle, paying attention to the needs of disadvantaged and marginalized populations.

 • Responsible Production and Consumption

  Responsible Production and Consumption

 • Peace, Justice and Strong Institutions

  Access to justice for all, and building effective, accountable institutions at all levels.

 • Partnerships for the Goals

  Revitalize the global partnership for sustainable development